Spytter opp slim etter trening

Spytter opp slim etter trening

Spytter opp slim etter trening kan være et problem, avhengig av din helse før og under treningen. Hvis du er syk, vil øvelse sette ekstra stress på immunforsvaret. Så en treningsøkt kan lage føles du enda verre. Hvis du har noen symptomer på infeksjon, satt hodepine, feber, muskelsmerter eller smerter - øvelse diett på vent. Det samme gjelder for hoste som ikke vil avta, mage opprørt eller spytter opp slim. Hvis du er sunn og spytter opp slim, det kan bare være kroppens naturlige reaksjon på kraftig anstrengelse.

Respirasjon og mosjon

Hvis du ikke trener regelmessig, kan du føle deg sliten eller tungpustet. Kroppen din er ikke ennå vant til anstrengelse. I tillegg kan en streng trening utløse irritasjon i din luftveiene. Når du er i ro, puster du gjennom nesen. Luften er varmet og fuktet før det går inn i lungene. Når du trener, pleier du å puste mer gjennom munnen. Puste har også raskere for å mate oksygen til musklene. Så tar du i kjølig, tørt og ufiltrert luft til lungene. Partikler i luften kan irritere din luftveiene, som kan forårsake opphoping av slim. Hoste er en fysiologiske reaksjon på rusk i luften som mucus. Hvis du er spyttet opp litt av Slim etter trening, er det vanligvis en reaksjon på puste ofte gjennom munnen. Dette bør avta etter treningen.

Exercise-Induced astma

Hvis du føler tetthet i brystet, hoste og spytter opp slim etter intens fysisk aktivitet, kan det være symptomatisk for trening-indusert astma. Mens denne typen astma kan være tegn på kronisk astma, er det ofte en separat sykdom. Symptomene på øvelse-indusert astma kan ligne på de av kronisk astma, men er ikke identiske. Mange idrettsutøvere har øvelse-indusert astma, som utløses av en kalde og tørre atmosfære. Sykdommen kan være underdiagnosed med så mye som 30 prosent, ifølge Walter Fronteras bok "klinisk idrettsmedisin: medisinsk behandling og rehabilitering." En fysisk eksamen kan ikke fortelle deg om du har sykdommen. Du må gå i for mer omfattende testing. Hvis du har øvelse-indusert astma, det behandles og vil ikke påvirke deg hvis du er engasjerende i intens konkurranse.

Andre forhold

Andre forhold som vil føre Slim buildup under og etter en grundig trening inkluderer allergi, miljøforurensning og åndedrettsproblemer, ifølge University of Iowa nettstedet. Kroniske sykdommer som bronkitt, bihulebetennelse eller høysnue, kan også ha du spytter opp slim. Sjekk fargen på din Slim å avgjøre om du har en infeksjon. Hvis din Slim er klart, så er du i klart. Hvis fargen er gul, grønn eller alle nyanser i mellom, kan det være et tegn på infeksjon. Planlegge en avtale med legen din for en informert diagnose.

Utvinning fra sykdom

Hvis du er utvinne fra en kald eller en sykdom, kan trening være utfordring til halsen din. Selv om din feber er tilbake til normal og du føler deg kan bedre og sterkere, du fortsatt være banalisere og hoste. Når du trener etter sykdom, vil kroppen din begynne å tømme ut din luftveiene, som bringer opp slim. Før du trener, suge på en hoste dråpe å berolige halsen. Hvis du starter hoste og hvert til honking, så stoppe trener. Hvis du insisterer på å fortsette treningen, kan det utsette deg for mer alvorlige infeksjoner, for eksempel bronkitt. Resten for et par dager før du starter en treningsøkt område.